Omnident stomatologija logo

Beljenje zuba


Beljenje zuba

Pitanja

Ako postoji dovoljno zubne supstance takav zub može da se posvetli stavljanjem  izbeljivača u zub.Tretman se radi u nekoliko seansi. Kada se postigne željena boja stavlja se definitivna plomba na zub. U slučaju da je krunica zuba jako oštećena karijesom rešenje je izrada keramičke krunice ili fasete u boji prirodnih zuba.
Kućno izbeljivanje zuba je apsolutno bezbedno i veoma je bitno da se pridržavate saveta koje ste dobili od vašeg stomatologa.
Nije ako se koriste preparti koje vam je preporučio ili primenio vaš stomatolog. Na tržištu postoji veliki broj različitih preparata koje možete sami primeniti a koji ne daju dugotrajan i željeni efekat.

Prebojeni ili oštećeni zubi predstavljaju estetski problem koji podstiče pacijente da se jave stomatologu .
Prebojenost se može javiti tokom formiranja zuba genetski i kao posledica uzimanja određenih antibiotika , ali i pod uticajem spoljašnjih faktora kao što su : preterano konzumiranje prebojenih napitaka,kafe, cigareta itd. ili pak kod dugo nelecenih karijesa,nekroze zubne pulpe itd .
Izbeljivanje zuba je jedan od osnovnih metoda estetske stomatologije , zasniva se na oksido – reduktivnim procesima u dentinu .
Najčešća i najsigurnija metoda je kućno izbeljivanje zuba uz povremeni nadzor stomatologa .
Najvažnije je naglasiti da je ova metoda izuzetno jednostavna , potpuno neškodljiva za zube i da je postignuta boja zuba trajna .
Pacijentu se u stomatološkoj ordinaciji uzme otisak zuba na osnovu koga se izrađuju specijalno dizajnirane silikonske maske za zube . U silikonske maske se stavljaju gelovi za izbeljivanje na bazi karbamid – peroksida čiju koncentraciju određuje stomatolog .
Pacijent silikonske maske sa gelom stavlja sam kod kuće svako veče pred spavanje . Maske sa gelom se nose tokom cele noći. Konstruisane su tako da su savršeno komforne za pacijenta , ne ometaju san i sprečavaju razlivanje gela u usnu duplju .Kod beljenja tokom noći materijal je aktivan od osam do deset časova . Specijalno patentirana formula za senzitivnost , kao i 20 % vode u sastavu sredstva za izbeljivanje sprečava dehidraciju i pojavu osetljivosti zuba .
Prvi rezultati izbeljivanja vidljivi su nakon pet do sedam dana , a ceo proces traje dvadeset do trideset dana u zavisnosti koju boju zuba pacijent želi da postigne .
Zubi se mogu izbeleti za četiri do pet nijansi.

Podeli stranicu sa prijateljima

Ostale usluge


BESPLATNI SAVETI ZA PACIJENTE
advice
INFO ZA PACIJENTEinfo
NAČINI PLAĆANJApayment
ZAKAŽITE PREGLEDpregled
Prijavite se za newsletter
Vasi podaci su zasticeni