Omnident stomatologija logo

Estetska Stomatologija


Estetska Stomatologija

Pitanja

Ako je zub oštećen u manjoj meri i pri tome nema mnogo karijesa i velikih plombi na zub se može staviti venir. U slučajevima kada je zub previše oštećen potrebno je izraditi krunicu.Današnja CAD CAM tehnologija nam omogućava izradu glas keramičkih kruna,to su krune od izrađene u potpunosti od keramike,identičan materijal kao i tehnologija za izradu vinira.
Veniri su veoma tanke keramičke protetske nadoknade koje se fiksiraju za zube i pokrivaju   samo njihovu prednju površinu.  Za pravljenje venire zavisno od indikacije postoje načini izrade sa i bez brušenja   zuba.Ukolilo je neohodno brušenje uklanja se veoma tanak sloj gleđi i to samo sa prednje   površine zuba. Procedura izrade venire uobičajeno traje oko četiri radna dana
Nije ako se koriste preparti koje vam je preporučio ili primenio vaš stomatolog. Na tržištu postoji veliki broj različitih preparata koje možete sami primeniti a koji ne daju dugotrajan i željeni efekat.
Ako postoji dovoljno zubne supstance takav zub može da se posvetli stavljanjem  izbeljivača u zub.Tretman se radi u nekoliko seansi. Kada se postigne željena boja stavlja se definitivna plomba na zub. U slučaju da je krunica zuba jako oštećena karijesom rešenje je izrada keramičke krunice ili fasete u boji prirodnih zuba.

Lep izgled postao je imperativ modernog čoveka. Zubi i lep osmeh svakako su jedna od najvažnijih komponenti ukupnog estetskog utiska.
Cilj savremene estetske stomatologije,pored očuvanja zdravlja usta i zuba,je očuvati estetiku ili je uspostaviti ako je nema.
Estetska stomatologija ujedinjuje sve stomatološke grane u cilju očuvanja ili uspostavljanja estetike.
Vrhunske rezultate iz oblasti estetske stomatologije je moguće ostvariti samo kombinacijom najkvalitetnijih stomatoloških materijala poslednje generacije,savremene stomatološke opreme i visoke stručne osposobljenosti.
U mogućnosti smo da Vam ponudimo:
Glas keramiku-najnovija tehnologija kompjuterski izrađenih krunica od staklo keramike.
Bezmetalne keramičke krunice izrađene na podlozi od cirkonijum oksida kompjuterskom CAD –CAM tehnologijom.
Keramičke fasete.
Estetske kompozitne ispune na bočnim zubima (sada su postali standard).
Direktne kompozitne restauracije na prednjim zubima.
Izradu bezmetalnih keramičkih kruna na implantima sa individualnim suprastrukturama.
Hirurgiju mekih tkiva,i još mnogo mnogo toga.....
Podeli stranicu sa prijateljima

Ostale usluge


BESPLATNI SAVETI ZA PACIJENTE
advice
INFO ZA PACIJENTEinfo
NAČINI PLAĆANJApayment
ZAKAŽITE PREGLEDpregled
Prijavite se za newsletter
Vasi podaci su zasticeni