Omnident stomatologija logo

Ortopedija vilica


Ortopedija vilica

Pitanja

Rano otkrivanje nepravilnosti položaja zuba daje bolju prognozu za uspešan tretman. Prvi preventivni pregled trebalo bi obaviti oko sedme godine.
Ne, ne mora biti u potpunosti metalan, bravice mogu biti keramičke, gotovo nevidljive a ligature (gumice koje povezuju žicu i bravicu) mogu biti u različitim bojama. Žica može biti bela pa je kompletni fiksni ortodontski aparat estetski vrlo prihvatljiv. Kad postoje uslovi fiksni ortodontski aparat se može staviti i sa unutrašnje strane zuba. Tada može praviti probleme prilikom govora ali se pacijenti vrlo brzo adaptiraju i koriguju govor.
Trebalo bi ga nositi 14-16 sati dnevno, duže nošenje doprinosi boljim i bržim rezultatima
Pri nošenju fiksnog ortodontskog aparata redovne kontrole se najčešće obavljaju jednom mesečno.

Ortopedija vilica(ortodoncija) je stomatološka grana koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i ispravljanjem urođenih i stečenih nepravilnosti zuba i vilica.
U mogućnosti smo da vam pružimo kompletnu ortodontsku dijagnostiku i terapiju mobilnim i fiksnim ortodontskim aparatima kod dece i odraslih.
U našoj ordinaciji ortodontsku terapiju vrši dr sci.Milutin Obradović,specijalista ortopedije vilica u saradnji sa specijalistima ostalih stomatoloških grana.
Osnovna uloga ortodontskih aparata je da uspostave povoljne međuvilične odnose , pravilan položaj zuba i zagrižaj, a samim tim se postiže i odličan estetski rezultat.
Zube u nepravilnom međusobnom položaju je jako teško pravilno i uspešno čistiti što dovodi do oboljenja usta i zuba.Nepravilan položaj zuba jedan je od najčešćih predisponirajućih faktora za nastanak oboljenja potpornog aparata zuba paradontopatije.
Za uspešnu ortodontsku terapiju neophodno je da svi zubi budu sanirani, da pacijent nema oboljenja zuba i desni, kao i da pravilno održava oralnu higijenu.
Najčešće korišćeni ortodontski aparati su fiksni ortodontski aparati koji se lepe na površinu zuba,oni mogu biti klasični metalni i estetski koji su izrađeni od specijalnih vrsta keramike ili safirnog stakla.
Nakon pregleda i dijagnostike naš specijalista će vam reći koja je ortodontska terapija najpovoljnija i predložiti vam vrstu aparata.
Potražite savete stomatologa kako da predupredite nastanak ortodontskih nepravilnosti u razvoju zuba i vilica vašeg deteta od samog rođenja.

Podeli stranicu sa prijateljima

Ostale usluge


BESPLATNI SAVETI ZA PACIJENTE
advice
INFO ZA PACIJENTEinfo
NAČINI PLAĆANJApayment
ZAKAŽITE PREGLEDpregled
Prijavite se za newsletter
Vasi podaci su zasticeni