Omnident stomatologija logo

Dentalni implantati


Dentalni implantati

Pitanja

Dentalni implantat je struktura koja po postavljanju u viličnu  kost  ima za zadatak da u potpunosti simulira funkciju korena zuba. Ugrađuje se u viličnu kost da bi nosio različite zubne nadoknade ili da bi stabilizovao proteze. Postoje i implantati koji se koriste kao pomoć kod ispravljanja zuba ortodontskim aparatima.
Sem u posebnim slučajevima (zračna i hemio terapija) organizam čoveka je u potpunosti sposoban da prihvati implantate jer se oni najčešće prave od titanijuma, materijala koji ne izaziva alergiske reakcije i reakcije stranog tela, nije toksičan i mutagen i po ugradnji u viličnu kost srasta i postaje jednistvena i funkcionalna celina. Pravilna hirurška tehnika, implantati pouzdanih proizvođača i sprovođenje ispravnog dijagnostičkog procesa garantuju dugotrajnost ugrađenih implantata.
Kada nedostaje jedan zub, a postoji dovoljna količina zdrave kosti , kada su zdrave desni i susedni zubi savetuje se ugradnja implantata jer se tako ne oštećuju susedni zubi. Za most kojim bi se nadoknadio nedostatak jednog zuba treba izbrusiti dva susedna zuba koji su nosači mosta. Most se izrađuje u slučajevima kada nema uslova za impalantaciju, kada su zubi koji treba da nose most već indikovani za izradu krunica i kada je to želja pacijenta.
Implantat se ugrađuje hirurški u lokalnoj anesteziji tako da pacijent ne oseća bol. Posle prestanka dejstva anestezije može da se javi blag bol koji se eliminiše uzimanjem analgetika.

Dentalni implantati su najbolje rešenje za nadoknadu izgubljenog zuba ili grupe zuba.
Dentalni implant je specijalno dizajnirana struktura koja po postavljanju u viličnu kost ima zadatak da u potpunosti simulira funkciju korena zuba.Dentalni implanti se ugrađuju u viličnu kost da bi nosili različite zubne nadoknade ili stabilizovali zubne proteze. Postoje i implantati koji se koriste kao pomoć kod ispravljanja zuba ortodontskim aparatima.
Osim u posebnim slučajevima,organizam zdravog čoveka je u potpunosti sposoban da prihvati implantate jer su izrađeni od biokompatibilnog materijala koji ne izaziva alergiske reakcije i reakcije stranog tela, nije toksičan i mutagen a po ugradnji u viličnu kost srasta i postaje jednistvena i funkcionalna celina. Pravilna hirurška tehnika, implantati pouzdanih proizvođača i sprovođenje ispravnog dijagnostičkog procesa garantuju dugotrajnost ugrađenih implantata. U našoj ordinaciji se koriste isključivo implantni sistemi vodećih svetskih proizvođača koji ispunjavaju ISO standard I imaju kliničke studije duže od 10 godina (STRAUMANN i NOBEL BIOCARE za koje pored ordinacije garanciju pruža i proizvođač. Neposredno posle ugradnje implantata pacijent može da dobije privremene krunice ili mostove. Za definitivne krunice ili mostove najčešće se čeka četiri do šest meseci. To je period koji je potreban da bi došlo do koštanog zarastanja implantata i njegovog uvršćivanja(oseointegracije). Implantat se ugrađuje hirurški(minimalno invazivnom hirurškom intervencijom) u lokalnoj anesteziji tako da pacijent ne oseća bol i neprijatnost. Posle ugradnje implanta pacijent se već sutra može vratiti normalnim aktivnostima. Uz izuzetak dece gde rast i razvoj vilica nisu završeni, ne postoji starosna granica za ugradnju implantata. Ako postoje dobri uslovi za ugradnju implantata godine pacijenta nisu prepreka. Čak i kada su ti uslovi nepovoljni, pomoću određenih hirurških zahvata(augmentacija resorbovanog alveolarnog grebena,sinus lift itd.) mogu se korigovati.
Implantološku terapiju sprovodi dr.Nikica Burgermajster specijalista oralne hirurgije.


Podeli stranicu sa prijateljima

Ostale usluge


BESPLATNI SAVETI ZA PACIJENTE
advice
INFO ZA PACIJENTEinfo
NAČINI PLAĆANJApayment
ZAKAŽITE PREGLEDpregled
Prijavite se za newsletter
Vasi podaci su zasticeni