Omnident stomatologija logo

Stomatološka protetika


Stomatološka protetika

Pitanja


Stomatološka protetika je oblast stomatologije koja se bavi rekonstrukcijom oštećenih zuba, nadoknadom izgubljenih zuba ili grupe zuba.
Stručno smo osposobljeni da Vam pružimo sve vrste protetskih zubnih nadoknada, po svetskim standardima ,uz pomoć najsavremenije stomatološke opreme i tehnologija, koristeći najkvalitetnije materijale svetskih renomiranih proizvođača.
Sve vrse fiksnih protetskih nadoknada izrađujemo najnovijom kompjuterskom CAD-CAM tehnologijom i uz pomoć kompjuterski vođenog lasera.
Vršimo ugradnju zubnih implantata i izradu svih vrsta fiksnih i mobilnih protetskih nadoknada na implantatima.
Protetske nadoknade mogu biti:
FIKSNE-cementiraju se na zube nosače ili zubne implante i trajno ostaju fiksirani.
Fiksne nadoknade su krunice i mostovi koji se mogu izraditi na zubima,implantima ili kombinacijom zuba nosača i zubnih implantata.
Takođe u fiksne nadoknade spadaju keramičke ljuspice (fasete) i keramički inleji (keramičke plombe koje se izrađuju u laboratoriji a nakon toga cementiraju na zub.).
MOBILNE - nadoknade koje se uklanjaju iz usta i ponovo vraćaju.
To su totalne, parcijalne, skeletirane proteze i proteze koje se učvršćuju na zubnim implantima.
USLOVNO MOBILNE-HIBRIDNE
Specijalno dizajnirane proteze na zubnim implantatima,izrađuju se u slučajevima totalne bezubosti, kada nema mogućnosti za izradu fiksnog protetskog rada.Ove protetske nadoknade se fiksiraju za zubne implante a stomatolog ih uklanja iz usta svekih šest meseci radi njihovog održavanja.

Podeli stranicu sa prijateljima

CAD-CAM tehnologija za izradu krunica i mostova

CAD-CAM  tehnologija za izradu krunica i mostova
CAD-CAM je nova hi-tec tehnologija u stomatologiji.Koristi se za izradu krunica I mostova od specijalnih vrsta keramičkih materijala-cirkonijum oksida,specijalnih vrsta čelika i titanijuma.
Prednosti u odnosu na dosadašnje načine izrade su mnogobrojne,pre svega preciznost pri izradi što omogućava idealno naleganje krunice na zub nosač čime se produžava vek trajanja protetske nadoknade.Cirkonijum-oksid i titanijum su biokompatibilni materijali,a to znači da ne izazivaju alergijske reakcije i reakcije stranog tela u organizmu.Izrada protetskih nadoknada ovom tehnologijom obezbeđuje i najviše estetske rezultate.
CAD-znači kompijuterski dizajn.Zubne nadoknade se individualno dizajniraju pomoću kompijuterske tehnologije.
CAM-znači kompijuterski vođena proizvodnja.Zubna nadoknada se proizvodi veoma preciznom kompijuterski vođenom frez mašinom koja iz diskova određenog materijala precizno reže zubnu nadoknadu koja je predhodno individualno dizajnirana.

Cirkonijum oksid materijal

Cirkonijum oksid materijal
Cirkonijum-oksid je veoma čvrst keramički material sa tvrdoćom od 1300 Mpa. Biokompatibilan materijal, što znači da ne izaziva alergijske reakcije i reakcije stranog tela u organizmu. Dobar izolator što dodatno doprinosi zaštiti zuba od spoljašnjih termičkih nadražaja.Materijal koji ne korodira. Hemijski je jedinjenje cirkonijuma i kiseonika (ZrO2) koje se naziva cirkonijum-oksid ili cirkon-oksid. Primena: Pored primene u svemirskoj industriji unazad dvadeset godina koristi se u medicine, uglavnom za izradu veštačkog kuka i stomatologiji za izradu kruna i mostova. Kliničke i tehnološke studije potvrđuju dugotrajnu pouzdanost i uspeh cirkonijum- oksida kao materijala i za izradu bočnih zuba na kojima je pritisak mnogo veći.

Titanijum keramičke protetske nadoknade

Titanijum keramičke protetske nadoknade
Krunice i mostovi na podlozi titanijuma ,preko koje se nanosi keramika se takođe izrađuju CAD-CAM tehnologijom.Protetske nadoknade od titanijuma svojom biokompatibilnošću i preciznošću izrade veoma povoljno utiču na zube nosače nadoknada a izuzetno su se dobro pokazale za izradu protetskih nadoknada na implantima. Titanijum kao material je višestruko (čak i do dvadeset puta) lakši od materijala koji su se do sada koristili kao podloga za izradu keramičkih zubnih nadoknada,što povoljnije utiče na zube nosače i zubne implante. Zubni implant i abatmenti (nadogradne) zubnih implanata su takođe izrađeni od titanijuma.

Ostale usluge


BESPLATNI SAVETI ZA PACIJENTE
advice
INFO ZA PACIJENTEinfo
NAČINI PLAĆANJApayment
ZAKAŽITE PREGLEDpregled
Prijavite se za newsletter
Vasi podaci su zasticeni