Omnident stomatologija logo

Oralna Hirurgija


Oralna Hirurgija

Pitanja


Oralna hirurgija je specijalistička stomatološka oblast koja se bavi dijagnostikom i terapijom mnogih oboljenja i stanja u usnoj duplji.
Oralnohiruškim zahvatima se pristupa u cilju lečenja odredjenih oboljenja i stanja u usnoj duplji, kao što su : hiruško vadjenje zuba ili zubnih korenova, lečenje viličnih cista, lečenje periapikalnih lezija, lečenje infekcija zubnog porekla, lečenje paradontopatije preimplantološka i preprotetska priprema.
Oralno hiruški zahvati se sprovode u lokalnoj anesteziji. 
Cilj koji se očekuje je uklanjanje uzroka infekcije i bola, poboljšanje funkcije žvakanja, poboljšanje uslova za pravilno postavljanje implantata i odgovarajuće protetske nadoknade.
Alternativne metode (ukoliko su moguće) Ortodontska terapija, endodoncija, preventivne stomatološke metode,drugi načini protetske rehabilitacije.
Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i savete u vezi oralnohirurškog lečenja.
Oralnohirurške zahvate u OMNIDENT STOMATOLOGIJI vrši dr Nikica Burgermajster-specijalista oralne hirurgije.
Podeli stranicu sa prijateljima

Resekcija korena zuba (Apikotomija)

Resekcija korena zuba (Apikotomija)
Apikotomija predstavlja minimalno invazivnu oralnohiruršku intrevenciju .Cilj apikotomije je uklanjanje vrha korena zuba i patološke promene oko vrha korena koja nastaje usled širenja infekcije iz kanala korena zuba. Apikotomija je rutinska oralnohirurška intervencija sa veoma visokim procentom uspeha,izvodi se u lokalnoj anesteziji,traje oko 30 min,postoperativni oporavak je veoma brz pa je pacijent već sutradan sposoban da se vrati svakodnevnim aktivnostima.

Hirurško vađenje umnjaka

Hirurško vađenje umnjaka
Umnjaci ili treći molari su zubi koji niču poslednji. Njihovo nicanje je često onemogućeno najčešće usled manjka prostora u vilici ili prepreke na putu njihovog nicanja. Neiznikli ili delimično iznikli umnjaci veoma često stvaraju problem pacijentima , najčešće u vidu infekcije praćene bolovima , otokom , otežanim otvaranjem usta a ukoliko se terapija na preduzme na vreme mogu se prouzrokovati i ozbiljniji problemi koji nastaju usled širenja infekcije. Veoma često dovode  do trajnog oštećenja susednih zuba.Vađenje neizniklih ili delimično izniklih umnjaka , ukoliko je potrebno,predložiće Vam oralni hirurg nakon pregleda i rendgenske dijagnostike. Vađenje umnjaka je rutinska oralnohirurška intervencija , izvodi se u lokalnoj anesteziji,postoperativni oporavak je brz tako da se pacijent kroz dan-dva vraća svakodnevnim aktivnostima.

Podizanje poda maksilarnog sinusa (SINUS LIFT)

Podizanje poda maksilarnog sinusa (SINUS LIFT)
Podizanje poda maksilarnog sinusa je oralnohirurški postupak kojim se podiže pod maksilarnog sinusa I nadoknađuje izgubljena kost u bočnoj regiji gornje vilice. Do gubitka kosti u bočnoj regiji gornje vilice dolazi veoma često nakon gubitka zuba usled spuštanja poda maksilarnog sinusa. Ovim oralnohirurškim zahvatom se dobija izgubljena visina alveolarnog grebena i omogućuje ugradnja zubnih implantata. Ugradnja implantata se u slučejevima manjeg gubitka kosti vrši i u sklopu ove intervencije a ako se vrši u drugom aktu , onda se na ugradnju implantata čeka 6 do 8 meseci. Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji,procenat uspešnosti je veliki,ukoliko se koristi pravilna hirurška tehnika.Komplikacije se retko dešavaju a postoperativni oporavak je kratak tako da se pacijenti vrlo brzo vraćaju svakodnevnim aktivnostima.

Ostale usluge


BESPLATNI SAVETI ZA PACIJENTE
advice
INFO ZA PACIJENTEinfo
NAČINI PLAĆANJApayment
ZAKAŽITE PREGLEDpregled
Prijavite se za newsletter
Vasi podaci su zasticeni